30'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: για ρηχό ταψί 35 εκ.Διαδικασία
- Για την ζυμαρόπιτα με σπαράγγια, ντοματίνια και δυόσμο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε το ταψί.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα με λίγο αλάτι.
- Ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
- Προσθέτουμε τη φέτα, τα σπαράγγια, το δυόσμο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Σκορπίζουμε τα ντοματίνια και τα πιέζουμε λίγο να εισχωρήσουν στο χυλό.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο χαμηλό ράφι του φούρνου για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η πίτα να χρυσίσει στην επιφάνεια και να ξεκολλάνε οι άκρες της από το ταψί.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.