ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαντζαροσαλάτα με φιστίκια Αιγίνης και ανθότυροΠαντζαροσαλάτα με φυστίκια Αιγίνης και ανθότυρο
1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 15' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σαλάτα

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

Σαλάτα

  1. Για να φτιάξουμε την παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C.
  2. Τυλίγουμε κάθε παντζάρι χωριστά με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα ξετυλίγουμε και μόλις κρυώσουν λίγο, τα τρίβουμε με χαρτί κουζίνας για να τα ξεφλουδίσουμε – η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα.
  4. Τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  5. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°C και βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι.
  6. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
  7. Τα τρίβουμε με ένα καθαρό πανί για να τα ξεφλουδίσουμε και τα χοντροκοπανίζουμε.
  8. Με κοφτερό μαχαιράκι καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, αφαιρώντας τελείως και τη λευκή ψίχα της φλούδας, ώστε να μείνει μόνο η ζουμερή σάρκα. Με διαγώνιες τομές ανάμεσα στις μεμβράνες χωρίζουμε κάθε πορτοκάλι στα «φιλετάκια» του.

Ντρέσινγκ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και αφήνουμε κατά μέρος.

Σερβίρισμα

  1. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα παντζάρια, τα πορτοκάλια, το μήλο, τα φουντούκια, τα κάστανα και αλατοπίπερο.
  2. Περιχύνουμε με περίπου το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το νεροκάρδαμο σε ένα μπολ, περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας από το υπόλοιπο ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
  4. Το ρίχνουμε στη σαλάτα, προσθέτουμε και τις φλούδες τυριού και ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως την παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι.

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT