15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για τη σάλτσα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με πέστροφα και σάλτσα ταρτάρ, αρχικά ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν και να πολτοποιηθούν, χωρίς όμως να λιώσουν εντελώς.
- Ανακατεύουμε τη γαλλική σαλάτα με το αυγό, το κρεμμυδάκι και το καρότο σε μπολ σερβιρίσματος.
- Στη συνέχεια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα σάλτσας.
- Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε την πέστροφα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
- Σκορπίζουμε τον άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τη σαλάτα με πέστροφα και σάλτσα ταρτάρ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.