ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤυρομπουκιές με κρέμα προσούτοΤυρομπουκιές με κρέμα προσούτο
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: Για περίπου 12 αστεράκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αστέρια τορτίγιας με κρέμα τυριού και ζαμπόν, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C.
  2. Με κουπάτ κόβουμε περίπου τέσσερα αστεράκια από κάθε τορτίγια.
  3. Βάζουμε τα αστεράκια σε ένα μεγάλο ταψί, σε μονή στρώση, και τα ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τοματίνια, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  5. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί, το γιαούρτι και το ζαμπόν.
  6. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μείγμα τυριού και προσαρμόζουμε στην άκρη οδοντωτή μύτη.
  7. Τακτοποιούμε τα αστεράκια σε πιατέλα και βάζουμε από μία ροζέτα από το μείγμα στο κέντρο κάθε αστεριού.
  8. Στην κορυφή του βάζουμε από ένα κομμάτι τοματίνι και λίγο σχοινόπρασο και σερβίρουμε τα αστέρια τορτίγιας με κρέμα τυριού και ζαμπόν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT