5'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις βουτυράτες γαρίδες σαγανάκι, ξεκινάμε λιώνοντας το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φετάκια σκόρδου για μισό λεπτό, χωρίς να τα αφήσουμε να ροδίσουν γιατί θα πικρίσουν.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάτουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα τοματίνια, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
- Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως τις βουτυράτες γαρίδες σαγανάκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.