ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαύρος μαρινάτος με κολοκυθάκιαΓαύρος μαρινάτος με ωμά κολοκυθάκια σαλάτα

 

30' προετοιμασία
25' βράσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πολίτικη ψαροσαλάτα με γαριδούλες και μοσχαρίσια γλώσσα, ξεκινάμε αλατίζοντας το ψάρι.
  2. Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σέλινο, το ψάρι και νερό τόσο που να τα υπερκαλύπτει και βράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μην εμφανίζεται αίμα στη ραχοκοκαλιά του.
  3. Το βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και αφαιρούμε το δέρμα και το κεφάλι.
  4. Ξεψαχνίζουμε προσεκτικά και κόβουμε το ψαχνό σε μέτρια κομμάτια.
  5. Το κρεμμύδι και το σέλινο τα πετάμε.
  6. Βάζουμε τα ψαχνά του ψαριού σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 200 γρ. από τις γαριδούλες, τα αυγά σε κυβάκια και τη μοσχαρίσια γλώσσα και ανακατεύουμε.
  7. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα με το κέτσαπ, τη σάλτσα Worcestershire και το ποτό και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το ψάρι.
  8. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
  9. Μεταφέρουμε την ψαροσαλάτα σε πιατέλα, διακοσμούμε με τα βραστά αυγά σε ροδέλες, το αγγουράκι τουρσί, τις γαριδούλες που αφήσαμε στην άκρη και το μαρούλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT