20'
προετοιμασία
30' παρασκευή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Τεμάχια: 16Για τις τηγανίτες
Για τη σαλάτα
Διαδικασία
Τηγανίτες
- Για να φτιάξουμε τις τηγανίτες καρότου-φέτας, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα καρότα, τη φέτα, το πέστο, τα μπαχαρικά, το αλεύρι και αλατοπίπερο κατά βούληση.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το μείγμα για τηγανίτες κουταλιά-κουταλιά, το απλώνουμε κυκλικά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε με μια σπάτουλα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Σαλάτα
- Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε μαζί με τις τηγανίτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 3.