ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανίτες με ξινοτύρι και μέλιΤηγανίτες με ξινοτύρι και μέλι
20' προετοιμασία
30' παρασκευή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Τεμάχια: 16

Για τις τηγανίτες

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

Τηγανίτες

  1. Για να φτιάξουμε τις τηγανίτες καρότου-φέτας, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα καρότα, τη φέτα, το πέστο, τα μπαχαρικά, το αλεύρι και αλατοπίπερο κατά βούληση.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα για τηγανίτες κουταλιά-κουταλιά, το απλώνουμε κυκλικά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τις βγάζουμε με μια σπάτουλα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Σαλάτα

  1. Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε μαζί με τις τηγανίτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 3.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT