25'
προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τον πουρέ πατάτας με λάιμ, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Όσο είναι ακόμη ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις μεταφέρουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και κομματιάζουμε με πιρούνι, μέχρι να λιώσουν. Όσο λιώνουμε και ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο, το λάδι και το ξύσμα.
- Έτσι, ο πουρές γίνεται πιο νόστιμος, γιατί με το σοτάρισμα χάνει την υγρασία του και εντείνεται η νοστιμιά της πατάτας.
- Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τον χυμό, ανακατεύουμε, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο, το ρόδι και πράσινο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.