20'
προετοιμασία
2 μήνες
αναμονή
Σύνολο: 2 μήνες και 20'
Υλικά
Μερίδες: για 1250mlΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε το λικέρ βύσσινο αρχικά πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Σφραγίζουμε καλά και αφήνουμε στον ήλιο για 1½ με 2 μήνες.
- Στο διάστημα αυτό, ανακινούμε τακτικά το δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη που κάθεται στον πάτο.
- Μόλις περάσει αυτό το διάστημα αναμονής, σουρώνουμε το ποτό από τα βύσσινα και τα μυρωδικά, το σουρώνουμε από τουλουπάνι, για να συγκρατήσουμε ίνες από τα φρούτα και να είναι όσο το δυνατόν πιο διαυγές και λαμπερό, και βάζουμε το λικέρ βύσσινο σε γυάλινο μπουκάλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.