ΕΞΟΔΟΣ

Που τρώμε μετά το θέατρο;

Σε αυτά τα εστιατόρια μας αρέσει να πηγαίνουμε για φαγητό πριν ή μετά από μια θεατρική βραδιά.

25.12.2021
Που τρώμε μετά το θέατρο;

Λινού Σούμπασης & ΣΙΑ

Εντυπωσιακό στην απλότητά του, το καινούργιο εστιατόριο της Μελανθίου σερβίρει το «κυριακάτικο» φαΐ που μας έχει λείψει: θρεπτικά πιάτα με ρουστίκ ομορφιά, χειροποίητα ψωμιά, πολλά όσπρια, πίκλες χάρμα οφθαλμών, ελληνικά τυριά με ολόκληρα φιρίκια στο πλάι, φορτωμένες πιατέλες με καλομαγειρεμένα βιολογικά λαχανικά, σούπες, ψητά ψάρια, σιγομαγειρεμένα κρέατα. Η ανοιχτή κουζίνα προσφέρει μπόλικο θέαμα και, παρά την έλλειψη διακόσμησης και τα νικελένια τραπεζοκαθίσματα, ο χώρος καταφέρνει να δίνει μια ζεστή αίσθηση, με τη βοήθεια της τζαζ και των αναμένων κεριών. Στον κατάλογο φιγουράρουν φυσικά και βιοδυναμικά κρασιά από την Ελλάδα.

Μελανθίου 2, Ψυρρή, Τ/210-32.20.300

 

Duende

Ένα ποτάδικο-κόσμημα, λίγα βήματα από το Μουσείο της Ακρόπολης, το Duende λειτουργεί και ως μπιστρό με διεθνή κουζίνα, γοητευτικά ρετρό, αλλά πάντα προσεγμένη. Στέκι καλλιτεχνών –πολλοί άνθρωποι του θεάτρου το προτιμούν για την έξοδό τους μετά την παράσταση-, έχει τη στόφα του παλιού καλού μπαρ και την ανάλογη ζεστασιά που εκπέμπουν αυτού του είδους τα στέκια. Στα τραπεζάκια με το φως των κεριών μας αρέσει να παραγγέλνουμε τα απίθανα μακαρόνια με κιμά, ενώ η μπάρα «σπρώχνει» ουίσκι και κονιάκ στους θαμώνες.

Τζιραίων 2, Ακρόπολη, Τ/ 210-92.47.069

 

Annie Fine Cooking

Διαφορετικά, ολόφρεσκα υλικά βρίσκουν τη θέση τους στα πιάτα του καταλόγου, που αλλάζει κάθε μέρα. Η Σταυριανή Ζερβακάκου λατρεύει να γιορτάζει τη σοδειά κάθε εποχής, παρουσιάζοντας πιάτα «κεντημένα» με χίλιες δυο βελονιές: μυρωδικά, καρπούς, φρούτα, χορταρικά, σπιτικές πίκλες, γευστικούς ζωμούς. Γκραν σουξέ τα φαγητά της, που συνδυάζουν τα καλά της θάλασσας με κρέας: όστρακα με λεπτές φλοίδες παστουρμά, γιαχνιστά ψάρια με μανιάτικα λουκάνικα κ.ο.κ. Στα συν η σπιτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό και η ηρεμία στο πεζοδρόμιο με τα δέντρα, όταν το επιτρέπει ο καιρός.

Μεναίχμου 4, Νέος Κόσμος, Τ/ 210-92.13.690

 

By the glass

Μια ποικιλία να τρίβεις τα μάτια σου διαθέτει το επιτυχημένο wine bar της Σουρή. Η λίστα περιλαμβάνει 500 ετικέτες, 200 από τις οποίες είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχουν δώσει και στο φαγητό που συνοδεύει ιδανικά της οινικές επιλογές. Η σεφ Κυριακή Φωτοπούλου έχει σχεδιάσει ένα μενού που αναδεικνύει τα απολαυστικά κρασιά. Δοκιμάστε αρωματικές σπιτικές ταλιατέλες με φιλέτο σκορπίνας, μοσχαρίσια μάγουλα με ξινό τραχανά και ένα σωρό ακόμη πιάτα με μεσογειακό χαρακτήρα.

Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Σύνταγμα, Τ/ 210-32.32.560

 

ΦΙΤΑ

Η πρώτη ύλη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο –δικαιολογημένα- πολυσυζητημένο εστιατόριο, από τα πρώτα που έκαναν γαστρονομική πιάτσα τον Νέο Κόσμο. Το μενού είναι σφιχτό, με το ψάρι και τα θαλασσινά να επικρατούν. Η ταραμοσαλάτα έχει φανατικούς και ταιριάζει γάντι με τις καλοτηγανισμένες πέτουλες, ενώ low profile ψάρια σαν το μυξινάρι επανασυστήθηκαν εδώ και αγαπήθηκαν από το κοινό. Ειδική μνεία στα εθιστικά μακαρόνια με αυγοτάραχο, σκόρδο και τσίλι, που δεν προλαβαίνουμε να τα παραγγέλνουμε. Απαραιτήτως κράτηση, ιδίως τα Σαββατοκύριακα.

Ντουρμ 1 & Κασομούλη, Νέος Κόσμος, Τ/ 211-41.48.624

 

Γκαστόνε

Όταν δεν μπορούμε να αποφασίσουμε αν έχουμε όρεξη για κοκτέιλ ή για φαγητό, πάμε στο Γκαστόνε που έχει και τα δύο. Στη hip χασαποταβέρνα, τα Negroni και τα Old Fashioned έρχονται στα τραπέζια περιποιημένα, για να ακολουθήσουν «ποιήματα» της σούβλας, της σχάρας και της γάστρας – από χοιρινά μπριζολάκια με βούτυρο cafe de Paris μέχρι μοσχαρίσιες στηθοπλευρές και, βέβαια, γουρουνοπούλα. Στα «οπωσδήποτε», τα παλαιωμένα τυριά, τα κορυφαία αλλαντικά όπως το πρόβειο προσούτο και η μορταδέλα από κρέας μαύρου χοίρου.

Πραξιτέλους 43 & Αγίου Μάρκου, T/ 210-32.11.455

 

Oinoscent

Εκτός από τα εξαιρετικά κρασιά που έχει επιλέξει ο βραβευμένος σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης, στο πολυσύχναστο Oinoscent σερβίρονται και τα μεσογειακά πιάτα του σεφ Γιάννη Τσικουδάκη. Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες νέες επιλογές ξεχωρίζουμε: φθινοπωρινό gazpacho λωτού με γαλένι, χταπόδι με τηγανητή πολέντα, νιόκι με άγρια μανιτάρια και στάκα, και ταραμά με αυγοτάραχο και νερό ντομάτας. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στη κάβα-κελάρι, για να πάρετε και για το σπίτι κάποιο από τα εκλεκτά κρασιά.

Βουλής 45- 47, Σύνταγμα, Τ/ 210-32.29.374

 

Naif

Hit για τους θεατρόφιλους του Νέου Κόσμου έχει γίνει το ανεπιτήδευτο Naif. Ξεκινάει από νωρίς με αυγουλάκια, χυμούς, σάντουιτς και καφέ από το Mr. Bean Coffee Roasters, για να συνεχίσει μέχρι αρκετά αργά, προτείνοντας εύκολα και δημοφιλή πιάτα από τη διεθνή κουζίνα – ταλιατέλες μπολονέζ, χορταστικό μπέργκερ, αρωματικό κάρυ με κοτόπουλο κ.α. Μας αρέσουν πολύ και οι μπίρες από μικρές ζυθοποιίες που έχουν επιλέξει για τον κατάλογό τους.

Λεοντίου 10, Νέος Κόσμος, Τ/ 210-93.34.946

 

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT