10'
προετοιμασία
5' βράσιμο
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Για τη βινεγκρέτ
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα σπαράγγια με βινεγκρέτ μουστάρδας και βραστά αυγά, σε μια μέτρια αλλά βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σπαράγγια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, και τα στραγγίζουμε.
- Κόβουμε κάθε σπαράγγι στα δύο κατά μήκος και τα απλώνουμε σε πιατέλα.
- Βράζουμε τα αυγά, βγάζουμε τους κρόκους και τους πολτοποιούμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους μαζί με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και το ροζ πιπέρι.
- Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε πάνω στα σπαράγγια.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε τα σπαράγγια με βινεγκρέτ μουστάρδας και βραστά αυγά με ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 109.