10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα λαβράκια στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας και μυρωδικά πλένουμε τα λαβράκια και τα απλώνουμε στη σειρά σε ένα πυρέξ.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε τα ψάρια.
- Ας μην τα καλύψει το νερό, γιατί έτσι κι αλλιώς θα τα γυρίσουμε να πάρουν τη σαλτσούλα και από τις 2 πλευρές!
- Δεν θέλουμε να βράσουν, αλλά να έχουν μια ωραία τραγανή πετσούλα από πάνω.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τα και από τις 2 μεριές, μέχρι να ροδίσουν.
- Είναι ένα ψάρι με λίγα, σχετικά, κόκκαλα, αρκετό ψαχνό και μια γλυκιά, βελούδινη γεύση.
- Ο συνδυασμός με τη μουστάρδα ήταν άκρως εντυπωσιακός!
- Κι επειδή τις πρασινάδες και τα λαχανικά, δεν τα αγαπώ ιδιαίτερα, αποφάσισα να συνοδεύσω τα λαβράκια με αλλιώτικες πατάτες.
- Βράζουμε μερικές πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια και όταν είναι έτοιμες ζεσταίνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε μουστάρδα και μια ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τις πατάτες μέσα σε αυτή τη σάλτσα.
- Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε μυρωδικά, όπως θυμάρι, δεντρολίβανο ή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά, σβήνουμε με χυμό από 1/2 λεμόνι και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.