20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με σουπιές, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια ρηχή κατσαρόλα, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τις σουπιές με το κρεμμύδι και το μπαχάρι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.
- «Σβήνουμε» με το κρασί, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε 1 – 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε για περίπου άλλα 1 – 2 λεπτά.
- Περιχύνουμε με βραστό νερό τόσο όσο να καλύπτει καλά τις σουπιές.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά μέχρι είναι σχεδόν έτοιμες οι σουπιές.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και 1 κουτ. γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να βράσει το κριθαράκι όπως μας αρέσει.
- Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, ώστε στο τέλος να είναι μελάτο.
- Αποσύρουμε, το γιουβέτσι με σουπιές, και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή ρίγανη.
Μυστικά
Αν σας αρέσει το μελάνι της σουπιάς βάζεται αυτό, αντί για τη ντομάτα. Το φαγητό θα γίνει μαύρο αλλά απίστευτα νόστιμο. Μπορείτε να βάλετε τα μελάνια από τις μισές σουπιές.