20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 250 ml νερό ζεστό.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 8-9 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Στραγγίζουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμάρια, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και μαγειρεύουμε για άλλα 8-10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε τα καλαμαράκια κοκκινιστά με κριθαράκι.
Mαζί τους και ένα Pinot Noir στο ποτήρι μας!