10'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα μανιτάρια με σκόρδο ξεκινάμε λιώνοντας 4 από τις σκελίδες σκόρδου και κόβουµε τις υπόλοιπες σε λεπτές φετούλες.
- Ραντίζουµε τα κοµµένα µανιτάρια µε τον χυµό λεµονιού.
- Σε ένα µεγάλο τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το λιωµένο σκόρδο και την ψιλοκοµµένη πιπεριά για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουµε τα µανιτάρια, αλατοπιπερώνουµε και σοτάρουµε, ανακατεύοντας συχνά, για 8-10 λεπτά ή µέχρι τα µανιτάρια να γίνουν τρυφερά.
- Ρίχνουµε τις φέτες σκόρδου και τον µαϊντανό και µαγειρεύουµε για άλλο 1 λεπτό (έτσι το σκόρδο θα µείνει ζωντανό - διαφορετικά µαγειρεύουµε λίγα λεπτά ακόµα, αλλά προσθέτουµε τον µαϊντανό το τελευταίο λεπτό).
- Το σερβίρουµε ζεστό.