10'
προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 28'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, αρχικά αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη δάφνη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 5 κουτ. σούπας νερό και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, με πατάτες τηγανητές ή με ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα.
Ένα σκουρόχρωμο ροζέ από Grenache rouge, Αγιωργίτικο, Tempranillo.