40'
προετοιμασία
7 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 7 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το αρνί στο μισό λάδι, για 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το κρασί σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μειωθεί κατά τα 2/3.
- Το ρίχνουμε στο κρέας μαζί με τα λαχανικά και την ντομάτα (αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό για να καλυφθούν τα υλικά) και αφήνουμε το φαγητό να κοχλάσει.
- Ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί και αποσύρουμε.
- Μεταφέρουμε το όλον σε γάστρα ή σε ταψί, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 100°C, περίπου για 6 ώρες, μέχρι να έχουμε ένα μελωμένο ραγού.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο ραγού και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, με ανοιχτό καπάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.
Μια ωραία Γουμένισσα.