Σπάζουμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα που έχουμε χρησιμοποιήσει σε άλλα παρασκευάσματα. Στο εσωτερικό του κουκουτσιού είναι ο καρπός, σαν μικρό αμύγδαλο. Eίναι πικρά αυτά τα «μυγδαλάκια», αλλά πολύ μυρωδάτα.
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 1 λίτροΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε λικέρ βερίκοκο, σπάμε τα κουκούτσια και παίρνουμε τα μικρά αμύγδαλα από μέσα.
- Kλείνουμε όλα τα υλικά σε βάζο με καλό κλείσιμο και το κουνάμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Το αφήνουμε σε ένα σημείο που λούζεται από τον ήλιο, στο μπαλκόνι ή στην αυλή.
- Έπειτα από ενάμιση - δύο μήνες φιλτράρουμε το λικέρ βερίκοκο και το φυλάμε σε μπουκάλι.